dilluns, 10 d’octubre del 2011

La foguera asfixiada



Fa dies que ja vaig escoltar la comparació de l'economia amb un foguera que se l'ha d'atiar fent una mica vent i que en l'actualitat el que estàvem fent és just el contrari: tapant-la amb un sac impedint l'entrada d'aire i asfixian-la. Em va agradar però no tenia dades on poder argumentar la deducció feta a partir d'arguments i prou. Doncs ja les tenim!...  i he de dir que les he trobades per pura casualitat: a partir del programa Espai Internet de TV3 al fer un repas dels guanyadors dels premis Blocs Catalunya. El bloc en qüestió es diu Open Data, està publicat per Carlos Carrasco i s'allotja al web del diari Ara.
A l'article Estímul VS Austeritat s'aporten dades de l'índex Fedea: un indicador format per diverses variables econòmiques: el PIB, l’índex de sentiment econòmic, les vendes al detall, l’IPI, la matriculació de turismes, el consum d’electricitat i els treballadors afiliats a la Seguretat Social.
És molt interessant consultar també l'entrada que Carlos Carrasco titula: "Què i qui són els Hedge Funds? on constata la temença que molts estem ja compartint: la majoria de governs mundials i nosaltres en particular estem assistint a una lluita de titans (divises i fons d'inversió) com a convidats de pedra. I si no ho creieu pareu atenció a la dada: només JP Morgan te 78 bilions (si, si, amb be de banc) de dòlars en derivats de risc i això supera al PIB de tot el planeta junt.
Com diria un savi: estem ben arreglats!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada